Βιολί
Το μάθημα είναι ατομικό, έχει διάρκεια 40′ και γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Απευθύνονται σε αρχάριους και προχωρημένους ανεξαρτήτου ηλικίας.
Το μάθημα του βιολιού διδάσκουν ο Τάσος Γουσέτης, ο Γιώργος Κώτσικας και η Δανάη Λουκίδη.
Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.
Καθηγητές: Τάσος Γουσέτης, Γιώργος Κώτσικας & Δανάη Λουκίδη
Ο Τάσος Γουσέτης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην ηλικία των 10 ετών, με μαθήματα μαντολίνου και βιολιού. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και κάτοχος Πτυχίου Ειδικού Αρμονίας. Έχει συμμετάσχει σε Μαντολινάτες σε Αθήνα και Ζάκυνθο και έχει πάρει μέρος σαν μαντολινίστας σε εμφανίσεις στην Κέρκυρα και στην Αθήνα. Διδάσκει μαντολίνο στο ΚΕΜΦΑ από το 2011, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται επαγγελματικά και σαν βιολονίστας.
Ο Γιώργος Κώτσικας γεννήθηκε στην Κοζάνη και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολί σε ηλικία 6 ετών στο Αττικό Ωδείο με δάσκαλο τον Βαγγέλη Δεσποτίδη, μελέτησε για 3 χρόνια μουσική δωματίου με τον Παντελή Δεσποτίδη και πήρε το δίπλωμα του με βαθμό Άριστα παμψηφεί τον Ιανουάριο του 2015.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και απόφοιτος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ερμηνεία ενόργανης και φωνητικής μουσικής» με ειδίκευση στο Λαϊκό Βιολί από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημιού.
Ήρθε σε επαφή με την Ελληνική παραδοσιακή μουσική από μικρή ηλικία, καθώς ο πατέρας του είναι δεξιοτέχνης του παραδοσιακού κλαρίνου ενώ και οι δύο γονείς του δίδασκαν Ελληνικό παραδοσιακό χορό. Παράλληλα με τις σπουδές του στην κλασική μουσική διδάχτηκε την παραδοσιακή μουσική από τον πατέρα του Δημήτρη Κώτσικα και μελέτησε για 2 χρόνια τις τεχνοτροπίες του παραδοσιακού βιολιού δίπλα στον Ναξιώτη βιολάτορα Στάθη Κουκουλάρη.
Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συναυλιών και μουσικοχορευτικών παραστάσεων παραδοσιακής μουσικής συνεργαζόμενος με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι : Πετρολούκας Χαλκιάς, Νίκος Φιλιππίδης, Αντώνης Κυρίτσης, Παναγιώτης Λάλεζας, Βαγγέλης Δημούδης, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Γιώργος Κοτσίνης κ.α. καθώς και σε τηλεοπτικές εκπομπές της δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης (Αλάτι της Γης, Μένουμε Ελλάδα, Έχει Γούστο, Στην υγειά μας ρε παιδιά κ.α. ).
Ακόμη, έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως : The Loca Latina Band, Yiannis Papadopoulos jazz trio, Νικήτας Βοστάνης κ.α. που ανήκουν σε πολλά διαφορετικά είδη μουσικής όπως Latin, Jazz, Ελληνική έντεχνη, Ethnic, Ρεμπέτικα κ.α.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και ασχολείται συστηματικά με την διδασκαλία κλασικής και παραδοσιακής μουσικής.
Η Δανάη Λουκίδη γεννήθηκε στην Αθήνα και η επαφή της με τη μουσική ξεκίνησε όταν ήταν έξι χρονών με μαθήματα κλασικού βιολιού. Μετά το λύκειο, στράφηκε στις μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου. Σπούδασε στο ΤΕΙ Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής (2007, Άρτα) όπου εστίασε στις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και των Βαλκανίων, μαθητεύοντας κοντά στον Φώτη Σιώτα και Γιώργο Ψάλτη, ενώ παράλληλα συνέχισε τις σπουδές της στην ευρωπαϊκή μουσική (Ανώτερα θεωρητικά και ανώτερες σπουδές στο κλασσικό βιολί). Συνέχισε στο Πανεπιστήμιο ΙΤU (Istanbul Technical University) της Κωνσταντινούπολης (2012-2013, Τουρκία) με ετήσια Κρατική Υποτροφία του προγράμματος Erasmus, παίρνοντας μαθήματα από τον βιολιστή Cihat Aşkın. Παρακολούθησε πολυάριθμα σεμινάρια Κλασικής Οθωμανικής μουσικής και οργανικού αυτοσχεδιασμού (ταξίμι) με τους: Ευγένιο Βούλγαρη, Ömer Erdoğdular και Σωκράτη Σινόπουλο.
Τον Ιούνιο του 2017 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της με ειδίκευση στο βιολί (violin performance) και τις Μουσικές του Κόσμου ερευνώντας τον οργανικό αυτοσχεδιασμό [ταξίμι] (Turkish Department, Codarts – University for the Arts). Τα τελευταία πέντε χρόνια εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της Κωνσταντινούπολης, της Ολλανδίας, της Γερμανίας και της Ελλάδας παίζοντας και τραγουδώντας παραδοσιακές, διασκευασμένες και πρωτότυπες συνθέσεις. Μεταξύ των άλλων είχε την τύχη να συνεργαστεί με τους, Χρόνη Αηδονίδη, η Νεκταρία Καραvτζή και Ευανθία Ρεμπούτσικα. Ξεχωριστή υπήρξε επίσης και η συμμετοχή της στο διετές φεστιβάλ «Βιολιά του Κόσμου» εκπροσωπώντας ως σολίστ την Ελλάδα, στη μουσική σκηνή CRR (Cemal Reşit Rey) της Κωνσταντινούπολης.